ПГО „Княгиня Мария Луиза“

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ОБЛЕКЛО

„КНЯГИНЯ МАРИЯ ЛУИЗА“, ГР. СОФИЯ

Благотворителни каузи в училище

За осма учебна година г-жа Стойка Чакърова и г-н Александър Гергинов организират благотворителен клуб “Мечтаната дреха”. Заедно с ученици те посвещат усилия и време, за да сбъднат мечтите на абитуриенти в неравностойно положение, като им ушият официални бални рокли. През тези години над седемдесет момичета и момчета от различни социални институции са получили подкрепа от учители и ученици на ПГО “Княгиня Мария Луиза”.

През настоящата учебна година инициативата “Мечтаната дреха” спечели награда и от конкурса на Фондация “Благотворител”.

Финал на целогодишните усилия беше благотворителното модно ревю, в което учениците си поставиха за дел да съберат финансови средства, с които да подпомогнат бъдещата реализация на младежите в нужда.

Благотворителното модно ревю се състоя в красивия атриум на Business Park Sofia. А над 50 ученици представиха прекрасните колекции на ученици от Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“, на студенти от специалност Моден дизайн в НХА и други млади, български дизайнери.

Благодарение на учениците от специалност „Моден дизайн“ от НГПИ „Свети Лука“ Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“ програмата на модното ревю беше допълнително наситена с красив дизайн.

Специални поздрави и отличия получиха всички ученици, които доказаха, че красотата на модатата и доброволчеството може да прави чудеса и да сбъдва мечти.

Последни новини